Новата програма е „Технология на софтуерното производство и внедряване”, кандидатстването е до 9 октомври

Факултетът по математика и информатика на Пловдивския университет въвежда обучение по магистърска програма „Технология на софтуерното производство и внедряване”, съобщи деканът проф. д-р Антон Илиев. Програмата дава възможност за задълбочаване, профилиране и специализиране на знанията и уменията за използване и прилагане на съвременните технологии за управление на процесите в софтуерната разработка и внедряване.

Действащите, както и бъдещите учители по математика, информатика и информационни технологии могат да придобият магистърска степен след обучение в програмата „Обучение по математика в училище” или в програмата „Обучение по информатика и информационни технологии в училище”.

Начални учители и учители от прогимназията могат да придобият магистърска степен, която ще им позволи да преподават информационни технологии в началното и средното училище чрез магистратурите: „Обучение по информационни технологии в началното училище” или „Обучение по информационни технологии в прогимназията”.

Допълнителните квалификации „Учител по информатика и информационни технологии“ и „Учител по математика“ предлагат задочна форма на обучение за придобиване на професионална квалификация „учител“ от кандидати с висше образование.

Крайният срок за записване в магистърските програми е 11 ноември, но кандидатстването е по държавна поръчка е до 9 октомври.

Обучението завършва със защита на дипломна работа или с полагане на държавен изпит. Продължителността на обучението е 1 година за кандидатите, завършили бакалавърска специалност от професионалното направление на съответната магистратура, и 2 години за бакалаври от други професионални направления. Освен за платено обучение, са предвидени и определен брой места за обучение по държавна поръчка след класиране по успех.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.