Бившият футболист и модел получи като подарък „История славянобългарска“ и икона

Бъдете амбициозни и следвайте мечтите си, отнасяйте се честно и с добро към приятели и съученици, нищо не идва даром, трябва да се пребориш за него! Така вдъхнови учениците от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ финалистът от “Игри на волята” и бивш футболист в „Локомотив“ Пловдив Благомир Мастагарков. Той приел поканата на децата от 2 а клас да им гостува, а визитата му съвпадна с откриването на коледния базар в двора на училището. Така 31-годишният професионален модел с над 10 години опит на подиума се озова край отрупаните с празнични артикули и ръчно изработени картички и украса щандове, което буквално извади от класните стаи навън всички ученици. Директорът д-р Ирена Душкова покани видния гост да открие благотворителния базар заедно с нея и му поднесе подарък от името на училището – “История славянобългарска”.

Истинска еуфория настана, когато Мастагарков се озова на най-новото спортно игрище, за да демонстрира футболни техники с Борис Благоев – бивш футболист в “Ботев” Пловдив. Той е родител на ученик от 2 а и бивш възпитаник на училището. След атрактивното показно двамата се озоваха в класната стая на второкласниците, за да отговарят на въпроси.

Как се е чувствал по време на снимките на приключенското риалити; защо е избрал да бъде футболист; как е отвърнал на лоша постъпка от страна на друг участник в телевизионния формат бяха част от въпросите, на които децата нямаха търпение да получат отговори. Мастагарков призна, че определя себе си като изключително борбен човек и любител на силните изживявания, което станало причина да се озове в шоуто за изпитания. Освен това е психолог по образование и обича да си поставя различни предизвикателства.

След като раздаде автографи на всички, той получи благодарност от преподавателите Маргарита Маринова и Стиляна Инджова за реализираната среща, а децата го изненадаха с подарък – икона и специално послание.

Родители – гости на 1 б клас

Гости на учениците от 1 б клас пък бяха родители. Всички откликнали на поканата на класната Маргарита Георгиева да прекарат един учебен ден със своите деца и да споделят техните емоции и вълнения. Чели им любими приказки, стихотворения и гатанки и говориха за това какво е щастие. В часа по математика първолаците показали колко много са научили във викторина с награди, а родителите премерили сили в решаването на логически задачи. За финал всички заедно направили зимни апликации с малки къщички оригами, с които украсили класната стая. Майките и татковците получили календар с предизвикателства за всеки ден от ваканцията, за да прекарват пълноценно време с децата си.

1 КОМЕНТАР

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.