От комисията за защита на потребителите уведомяват също, че бележникът и личната карта не трябва да се търгуват в комплект

url

Мащабна кампания за проверка на продажбата на старите бележници стартира Комисията за защита на потребителите. Поводът е предлаганите от търговците стари бележници, които не са за тази година. В новите, които влизат в сила от 15 септември, графа “Забележки” е заменена с “Отзиви и информация”. В нея преподавателите ще нанасят своите препоръки, забележки и похвали. Промяната е след предложение на бъдещия третокласник Боян Ганев, който тази пролет с писмо до министъра помоли графата за лоши прояви на децата да бъде премахната. След писмото екипът на МОН направи съответните промени.

Най-честото друго нарушение в търговската мрежа е предлагането на бележник и лична карта в комплект с една подвързия. Комисията за защита на потребителите традиционно следи преди началото на учебната година качеството на ученическите стоки – дрехи, обувки, раници, също така промоциите и най-изгодните оферти.

На първите родителски срещи директори на езикови гимназии предупредиха родителите все още да не надписват ученическите документи, докато окончателно не се уточнят промените с имената на училищата.