Ученици от училищата в ЖР „Тракия“ събраха и предадоха 280 кг пластмасови бутилки

Маса за бордови игри, кошчета за разделно сметосъбиране и облагороден двор ще имат от новата учебна година учениците от СУ „Св. Седмочисленици“. След като събраха и предадоха 145.750 кг пластмасови бутилки, те се оказаха победители в кампанията на Ротаракт клуб „Пловдив-Филипопол“, Ротаракт клуб „Пловдив“, район „Тракия“ и сдружение „БГ бъди активен“. Учениците от тракийските училища отчетоха общо 280 кг бутилки за рециклиране в акцията „Искам да съм полезен в… училище“. СУ „Димитър Матевски“ предаде  58.450 кг, СУ „Черноризец Храбър“ – 56.025 кг, а СУ „Св. Софроний Врачански“ – 20.305 кг.

В двора на всяко от училищата беше поставена инсталацията „Шишеяд“ в която децата събираха празните шишета. Целта на кампанията е учениците да бъдат насърчени да рециклират.

Бутилките бяха рециклирани от фирма „ПапирБг“, уточняват организаторите. В началото на следващата учебна година ще бъде облагороден дворът на училището победител, като предстои да бъдат закупени цветя, дървета и храсти за озеленяване на дворното пространство.