С приказен спектакъл отбеляза своята 45-годишнина детска градина „Здравец”

В пътешествие до Земята на вълшебното цвете здравец, където всичко е омагьосано от злия маг Алабалисимус, се впуснаха момчетата и момичетата от детска градина „Здравец”. Още при първото изпитание, което срещнаха по пътя си, те разбраха, че е нужно да имаш смело сърце, да обичаш много приятелите си и да им вярваш, за да се справиш със злите сили и да продължиш нататък.

С вълшебен спектакъл, в който бяха въвлечени гостите и родителите, детската градина отбеляза своята 45-годишнина. Малките артисти се вживяха в ролите си и пресъздадоха в красиви танци природните стихии, цветята и животните. Постепенно освобождаваха гъбките и цветята, после пеперудите, светулките и пчелите, и накрая огъня, вятъра и водата – трите стихии, които навред разказват за смелите подвизи и таланта на пловдивските деца.

Регионалният координатор на Синдиката на българските учители Петранка Калоферова поздрави талантливите малчугани и екипа за празника и подари икона на светите братя Кирил и Методий на директора Стоян Даскалов. Даскалов е сред директорите талисмани, който вече 20 години е отдаден на професията детски учител. Завършил предучилищна педагогика и здравен мениджмънт, натрупал опит като педагог, вече повече от десетилетие стои начело на детското заведение.