Терапевтичното куче Мон гостува на празника „Доброто продължава” в ДГ „Дъга”

Аксесоари, храна и легла за бездомните животни от Зооветеринарния комплекс дариха днес малчуганите от ДГ „Дъга”. За трета поредна година детското заведение реализира проекта си „Доброто продължава“. Мотото, което обедини деца, родители и учители, бе „Аз обичам животните”.

„Ако децата се отнасят с уважение и грижа към животните, те ще ценят и човешкия живот”, обяснява идеята за акцията директорът Дима Симеонова.

Неслучайно четирима от питомците на пловдивския приют за животни бяха доведени специално за събитието от директора инж. Георги Божев. Хлапетата научиха какви грижи се полагат за тях, а след това се включиха в състезателните игри, където трябваше да поставят в купички храна и вода за животните.

Другата изненада за малчуганите на днешния празник бе бобтейлът Мон. Терапевтичното куче, водено от стопанката си Велислава Костадинова, стана всеобщ любимец. Децата научиха как Мон посещава малките пациенти в болниците и помага за лечението им.

По време на кампанията хлапетата от „Дъга” имали за задача да направят снимки със своите домашни любимци, които днес показаха на изложба в двора на детското заведение. Там бяха подредени също рисунки и макети, подготвени с помощта на родителите. Семейство Кесови взели решение да подкрепят кампанията, дарявайки 1000 лева за животните в Зоокомплекса.