Защо са важни иновациите в образованието и как да постигаме резултати чрез технологиите ще обсъждат на третата годишна инициатива на „Световен образователен форум България”

download

“Класната стая на 21 век – умения, иновации, технологии”. Под това мото ще премине майсторският клас,  oрганизиран от  фондация „Световен образователен форум България”, Община Пловдив и ПУ “Паисий Хилендарски“ , който ще се проведе на 25 октомври в хотел „Империал”.

Третата годишна инициатива на фондацията ще провокира представители на МОН,  на Регионалните управления по образованието и на общините, на образователни институции, международни експерти и лидери в образованието да помислят как промяната в света около нас трябва да промени начина на преподаване и организация на класната стая.

„В три различни  модула ще бъдат разгледат различни аспекти на качественото образование и преподаване в контекста на изискванията  и предизвикателствата пред обществото през 21 век. Ще се споделят добри практики от утвърдени иновативни училища”, уточни президентът на „Световен образователен форум България” и директор на ОУ „Райна Княгиня” Мария Гайдарова. Тя ще направи презентация защо са важни иновациите в образованието и как да ги инициираме. Панелисти по темата са директорът на 51 СУ в София Асен Александров, който е и зам.-председател на комисията по иновации към МОН, Озден Мурадова от Община Пловдив и Димитър Ставрев от РУО Пловдив

Началото на майсторския клас ще бъде поставено от Тон Дюиф – президент на Световен образователен форум и експрезидент на Европейската асоциация на училищните директори. Той ще говори как да развиваме уменията на 21 век в класната стая, като в дискусията по този модул ще се включат зам.-кметът по образование и иновации в Община Пловдив Стефан Стоянов, началникът на РУО София Ваня Кастрева и Елеонора Лилова – директор на 2 СУ София.

„Как чрез технологиите училищният лидерски екип да постигне резултати, които променят положително живота на децата” е темата на третия модул от майсторския клас, по който лектор ще бъде директорът на Департамента за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти към ПУ проф. Галин Цоков. Панелисти са Александър Ангелов от Център за творческо обучение, Антон Бъчваров от „Уча.се” и пловдивският преподавател Тихомир Алексиев.

Всеки участник ще получи един квалификационен кредит.  Краен срок  за записване 30 септември 2017г.

Заявка за участие :  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScfBdvKCf9IbFH4R1__wHMQEvw8pwywjeJnoOUDOBB6Qg3Tcw/viewform?c=0&w=1

или  на mariawefbg@abv.bg

Допълнителна информация на wefbulgaria.com