Събраните средства са от семейства, преживели ужаса на тежката диагноза

charityWeb-270x135

Дарения за малките пациенти от детското онкоотделение на УМБАЛ „Св. Георги” ще направят майки, чиито деца са засегнати от коварната болест или  вече не са между живите. Събраните средства са от доброволни жестове на семейства от цяла България, преживели ужаса на тежката диагноза, на тези, които продължават да се борят, и на техни приятели и близки, които ги подкрепят. Коледните подаръци са, както персонални, така и мебели, телевизори и други необходими уреди и вещи за детските онкоотделения в болниците. Дядо Коледа ще посети пловдивските деца и техните лекари на 19 декември.

Дарителските семейства в цялата страна са обединени чрез Фейсбук групите “Да дариш с любов”, “Коледно парти за Герои” и “Благотворителен базар-Животът на бебе Дилян”.

Целта е  да бъде доставена радост на малките пациенти-герои, които се лекуват от онкозаболявания, както и да се подкрепи високохуманната дейност на лекарите и болничния персонал в детските отделения в София, Пловдив и Варна.

Да направят още по-щастлив празника за децата от онкоотделението в града под тепетата ще опитат малчуганите от ДГ „Мирослава” и от ОУ „Кочо Честеменски”, които също са подготвили изненади.