Над 670 мажоретки от 18 града, разпределени в четири възрастови групи, се включиха  в 13-ото издание на фестивала в Пазарджик

Над 670 мажоретки от 18 града, разпределени в четири възрастови групи, се включиха  в 13-ото издание на фестивала на мажоретните състави “Слънчева Бесапара” в Пазарджик. За първи път в България гостуваха президентът на Световната федерация по мажоретен спорт Желка Банович и международният съдия Даниела Чепо, който се включиха в журито и награждаването на финалистите. Членове на журито бяха още Юлия Мумджиева – абсолютна европейска шампионка по художествена гимнастика, директор на рекламата и маркетинга на Българската федерация по художествена гимнастика и президент на Българската федерация по мажоретен спорт и батон туърлинг; Ренета Камберова – бронзова медалиска по художествена гимнастика от олимпийските игри в Рио и вицепрезидент на федерацията по мажоретен спорт и батон туърлинг.

В двудневната надпревара от Пловдивско участваха мажоретките от СУ „Св. Паисий Хилендарски“, СУ „Любен Каравелов“ –Пловдив, Център за подкрепа за личностно развитие –ОДК-Пловдив, СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Първомай и ПГ „Владимир Заимов“ в Сопот.

Мажоретките  на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ спечелиха първо място в категория „Марш дефиле с помпони“ за II възрастова група, второ място в „Хореография с помпони на сцена“ за II възрастова група  и трето място в „Хореография на сцена с помпони“ за III възрастова група.

„Това е най-красивата инвестиция в децата – да ги видиш истински щастливи. Сформирахме две групи за занимания по интереси в началото на учебната година, а в края вече можем да се похвалим с три медала от престижно състезание. Подкрепата на родителите и учителите и отличната работа на треньора им Радка Лазова, която е световен шампион по мажоретен спорт, са изключително важни“, коментира директорът Ирена Душкова.

СУ „Любен Каравелов“ зае първо място в категория „Батон“ и второ място в категория „Помпон“.

Красивите грации се впуснаха в оспорвано съревнование в 4 състезателни дисциплини – „Марш дефиле 100 метра с помпони“,  „Марш дефиле 100 метра с батони“, „Хореография на сцена с помпони“ и „Хореография на сцена с батони“.

Водещите критерии за оценяване на изпълненията бяха хореографиията, гимнастическите елементи и акробатичните упражнения, костюмите, музиката и цялостна визия на представянето.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.