10 заглавия се завъртат безплатно в Цар-Симеоновата градина, Небет тепе, Младежкия хълм, Гребната база и градинката до Пешеходния мост

10 от най-добрите заглавия на българското и европейско кино ще се завъртят безплатно под открито небе между 25 юли и 5 август. Инициативата „Лятно кино в парка” предвижда прожекции в Цар-Симеоновата градина, Небет тепе, Младежкия хълм, парка край Гребната база и градинката до Пешеходния мост на река Марица (до Градхотел Пловдив).

За среща с публиката за една от прожекциите пристига и Яна Маринова – главната героиня във филма „Привличане”, който ще може да се гледа на 4 август.

Другите български филми от афиша на инициативата, част от програмата на „Пловдив – европейска столица на културата”, са комедията на Ивайло Пенчев „Летовници”; „Революция Х” със звездното присъствие на Димитър Бербатов, Иван Тишев, Бойко Кръстанов, Стефка Янорова, Георги Кадурин, Александър Сано, Мариан Вълев, Гери Никол. „Дъвка за балончета” ще върне зрителите във времето от края на 80–те.

В програмата са включени и един италиански, един руски, два испански и два френски филма. Киномаратонът ще завърши с прожекция на руския хит „Кухня: Последната битка”.

Всички прожекции са със свободен вход, а началото е 21 часа.