Кметът на район "Западен" Димитър Колев, шефът на образованието  Веселина Балджиева(крайната вдясно) и президентът  на "Лайънс Филипополис" Анета Попова с малчуганите от ЦДГ "Елица"
Кметът на район “Западен” Димитър Колев, шефът на образованието Веселина Балджиева(крайната вдясно) и президентът на “Лайънс Филипополис” Анета Попова с малчуганите от ЦДГ “Елица”

Креативни игри за деца от 44 детски градини в Пловдив раздадоха членовете на  “Лайънс клуб Филипополис” и фирма “Илинор”. Занимателните комплекти ще позволят на малчуганите да развият не само концентрация, наблюдателност и памет, а и въображение, съобразителност и бърза реакция. Не на последно място задачите развиват и фината моторика.

Първите, които получиха комплекта игри ХАБА, произведени в Германия, бяха възпитаниците на ЦДГ “Елица”, където има най-много деца със специални образователни потребности. Събитието бе подкрепено от ръководството на район “Западен”. Средствата за закупуване на игрите са събрани от коледната инициатива “Децата на Пловдив-ръка за ръка”.

“И тази година отправихме покана към фирми и организации да се включат в подкрепа на малките творци . 1150 картички с послания бяха изработени от децата на 44 забавачки. Със средствата, които събрахме от продажбата им, закупихме  иновативните игри”, обясни президентът на “Лайънс Филипополис” Анета Попова.

3