Коледният търг на Професионалната гимназия по дървообработване събра ученически изделия, средствата – за транспортни карти на пътуващите

dscf0223

“Развържете кесиите, за да може парите, които дадохме като награди на децата от предпразничните конкурси, да се върнат обратно в училището!” Така директорът на Професионалната гимназия по дървообработване Константин Костадинов призова участниците в традиционния коледен търг да бъдат щедри и да наддават за изделията, произведени от учениците. Облечен в яркочервено сако и вратовръзка на снежни човеци, Костадинов така се вживя в ролята на водещ и нахъсваше участниците, че засенчи опитните експерти от аукционите.

Стойка за джиесем, вечен календар, възглавници, етажерки, маси, че даже и двуетажно легло бяха след изделията за продан. Участниците можеха да наддават и за два броя матраци с начална цена само 100 лева, които обаче останаха непродадени. Никой не дръзна да качва и за комплекта дърворезбовани мебели с цена 3450 лева. Затова пък се разрази истинска битка за поставките за вино, които от 3 лева начална цена се похарчиха да 12 и 15. Лудо наддаване настана и след обявената цена, също 3 лева, на гравираните дъски за сухо мезе.

dscf0220

“Чувам, че чак от коридора се наддава. Така ви искам, браво, да подкрепим децата!”, ентусиазира се директорът и с истинска радост обявяваше качената цена. Със събраните средства ще бъдат закупени транспортни карти на пътуващите ученици.

Догодина училището ще празнува 110-годишнина. Името му е в книгата “Столетниците” като едно от 36-те най-стари професионални училища. Гимназията изработва обзавеждането на пловдивските детски градини, които пилотно въвеждат обучение по Монтесори.

Преди началото на търга бяха отличени победителите в конкурса по вътрешна архитектура за най-добър интериорен дизайн на младежка стая. Освен грамоти, призьорите в двете категории – 9-10 и 11-12 клас, получиха и парични бонуси.

10 а клас се оказа победител в конкурса за най-красива класна стая и също получи финансов стимул. Плик с пари имаше и за отличените за дигитални компетентности.