Приключение с игри запознава с културното наследство на града под тепетата

Коя е първата българска кино актриса, къде се намира „Алеята на етносите“ и какво е клепсидра, са част от въпросите, чиито отговори ще търсят този уикенд из Пловдив любителите на градски приключения и стратегически игри.

„Лов на градски съкровища“ е игра, която има за цел да запознае и разкрие под формата на забавно приключение историите на прочути или почти неизвестни пловдивски забележителности. Играта е безплатна и подходяща както за индивидуални състезатели, така и за отбори от по двама или до 10 души, приятели и семейства. В рамките на три часа всички ловци на градски находки ще изпълняват мисии от различен характер: ролеви, логически и конструктивни, ръководени от специални карти и инструкции. Освен, че ще откриват интересни предмети и скрити награди, приключенците ще научават и малко известни факти за многопластовото материално и нематериално културно наследство на града.

Началото в събота (24 юли) е от 10.30 часа и в неделя (25 юли) от 18.00 часа от две локации едновременно – пред Виенския павилион в Цар-Симеоновата градина или градинката зад Джумая джамия. Не е необходимо предварително записване за желаещите да се включат.

Организаторите от Сдружение “Културна децентрализация” предвиждат и още няколко издания, които ще се състоят на 31 юли, 1, 28 и 29 август от 18.00 часа при същите стартови локации. Проектът се реализира като част от програма „Наследство“ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Детайли за игрите може да намерите в сайта на инициативата Пловдив 2019 https://bit.ly/36UGGNq, както и в социалния профил на проекта https://bit.ly/2W9uyGr.