Продуцентът и лидер на група „Фактор“ Веселин Тодоров ще представи новата си книга, посветена на рока, пред пловдивски ученици. Събитието ще се състои на 22 юни от 11.30 часа в кино „Еккоплекс“. Всеки от присъстващите ще я получи като подарък, заедно с автограф от автора. За да се усетят духа на времето, за което разказва изпълнителят на хита „Приятели“, тийнейджърите ще гледат и музикалния филм „Срещу времето“ за група “Фактор”.

Веднага след това за среща с тийнейджърите пристигат младите таланти Зипо и Слаш, които ще представят творчеството си и ще отговарят на въпроси. Три песни на рапърите ще прозвучат на запис. Ще присъстват ученици от Френска езикова гимназия “Антоан дьо Сент Екзюпери“ и ОУ “Антим I”. Поканени са и техните родители.

Това е четвъртото събитие по проект “Рок междучасие“, чиято цел е да формира музикална култура и да насърчи младите хора да опознаят българската музика. Затова организаторите провеждат срещи с известни наши изпълнители, които представят репертоара си и разказват за пътя на своето творчество.

Проектът е част от Културния календар на Пловдив за 2022 година. Събитията в „Рок междучасие“ продължават до 30 юни в кино „Еккоплекс“.