Обучението ще се проведе между 30 юни и 7 юли в Американския университет в Благоевград и ще е голямата награда за авторите на най-добрите материали на английски език, публикувани на sCOOL Media

Асоциацията на европейските журналисти и комисия “Фулбрайт” организират едноседмичен летен обучителен лагер за гимназисти, които се интересуват от журналистика. Той ще се проведе между 30 юни и 7 юли в Американския университет в Благоевград и ще бъде голямата награда за авторите на най-добрите материали на английски език, публикувани на sCOOL Media. Целта на лагера е да помогне на учениците да развият още повече своите писмени и репортерски умения. По време на обучението участниците ще работят по свои медийни проекти с помощта на български и международни медийни експерти.

Желаещите да спечелят място, трябва да изпратят журналистически материал на sCOOL Media на английски език до 20 май. Той може да е по обявените от редакцията теми на месеца или по избрана от кандидата тема. Журито от представители на sCOOL Media, комисия “Фулбрайт”, посолството на САЩ и журналисти ще класира най-добрите материали, чиито автори ще се борят за места в лятната програма.  Използване на журналистически стил, добра структура на материала, умело включване на цитати, привличане на вниманието на публиката, новинарска значимост, креативност и оригиналност са сред критериите за оценка.

Организаторите покриват всички разходи за път и настаняване на участниците. Задължителен критерий за участие е ученикът да е в гимназиален етап на обучение и да владее английски език на ниво B1/B2. Победителите ще бъдат обявени през юни 2019 г.

editor@scoolmedia.com.