Карикатуристът Ириен Трендафилов подрежда цикъл от шаржове, вдъхновени и посветени на пивото в Тютюневия град

Десетки видове занаятчийско пиво, весела изложба, кулинария и много музика очакват посетителите на „Две-три бири фест“ този уикенд в Тютюневия град. Организаторите отправят покана и към родителите да се включат в събитието, чийто фокус е занаятчийската бира, тъй като за децата ще има осигурен аниматор и специален кът за забавления.

Улица „Екзарх Йосиф” 16 ще бъде превърната в миниатюрно фестивално градче. Посетителите ще имат възможността да опитат десетки различни видове пиво. В дегустационната зона хмеловите си еликсири ще представят Бял щърк, Котка и Мишка, Hills, Brewforia, Диво пиво, Пивотека с MetalHead, Ailyak, Blek Pine, Артизан Казан, Binding. Голямата изненада тази година идва от Германия. В Две-три бири фест се включва едно от най-популярните събития за бирената култура в Европа- Berlin Beer Week. Гостите от Берлин партнират на пловдивския фестивал и ще представят новите видове занаятчийско пиво от Германия.

Стартът е в 12 часа на 16 юни, събота. Тогава ще започне разливането на охмелените напитки в дегустационната зона. Ще има различни тематични зони, място за отдих, музикално оформление и лакомства, обещават организаторите от „Котка и мишка“.

Програмата в съботния ден включва откриване на изложба шаржове на големия пловдивски карикатурист Ириен Трендафилов, посветена на пивото. Маестрото отдавна е вдъхновен от слънчевото питие и от тематичните му карикатури, подготвени специално за фестивала, се усмихват 34 пълни и 11 празни халби. Те ще бъдат изложени на четвъртия етаж на СКЛАД-а.

За комфорта на посетители на фестивалната зона ще се грижи генералният партньор на Две-три бири фест- IQOS, с изграждането на стилен кът за почивка, на който не се допускат лица под 18 години.

Кулинарите от скара бара NO SENSE пък няма да оставят посетителите гладни, като за събитието са подготвили специални кулинарни изненади.

Дегустациите в събота приключват в 21 часа, а купонът в парти зоната в „Тотал спорт“ започва точно в 20 часа. Зад пулта ще се сменят Ramsey Hercules, Visitor Q и Stereofox, а за бара се грижат миксолозите от Пощата.

 „Две-три бири фест” е част от Културния календар на Община Пловдив и се организира в подкрепа на Пловдив- Европейска столица на културата.