Събитието е в рамките на Есенния панаир на занаятите в Стария град

Детска работилница за кукли ще ръководи популярният куклен актьор Панайот Добрев-Понко. Малчуганите могат да майсторят заедно с него театрални кукли от най-различни материали, а след това даже да разиграят етюди. Арт ателието ще се състои на 22 септември от 10 до 13 часа в рамките на Есенния панаир на занаятите в Стария град. По време на събитието (21-23 септември) ще бъде проведен пленер „Кукли“, в който ще вземат участие 11 майстори от цялата страна. Те ще използват  различни текстилни техники и материали при изработване на кукли и ще правят демонстрации пред посетителите. Куклите ще бъдат изложени в галерия „Занаяти“, след което дарени на Детска клиника към УМБАЛ „Св. Георги“.

Дърворезба, изработване на накити и на изделия от кожа, плъстене, ножарство, стъклопис, свещолеене, художествена керамика и стъкло,  леярство на чанове, килимарство са част от занаятите, които ще бъдат представени по време на Есенния панаир.

Организаторите от Занаятчийска камара обявяват онкурс за снимка на тема ,,Улови занаята“. Всеки посетител може да снима със собствения си телефон или фотоапарат моменти от работата на майсторите и да изпрати снимката на имейла rzk_plovdiv@mail.bg , във фейсбук на страницата или профила на РЗК- Пловдив. Снимката, която получи най- много харесвания ще получи награда.

Есенният панаир е част от празниците на Стария град, които тази година са от 17 до 23 септември под мотото “По трихълмието на времето”.

Цар Фердинанд ще пристигне от Търново в Пловдив, за да оповести Независимостта на България и отхвърлянето на заробващия Берлински договор, на 22 септември от 14 часа в пространството пред църквата „Св. св. Константин и Елена“. Възстановката на историческите събития от 1908 г. е в изпълнение на членовете на комитет „Родолюбие“.