ОУ „Васил Левски“ обяви присъединяването си към кампанията „Мисия Родина“ в присъствието на идеолога й и хореограф Христо Димитров

„Има личности, които историята превръща в символ и еталон за тези след тях. Такъв е и Васил Левски. Времето не притъпява нито болката, нито запълва празнината. Горда е онази земя, която има такъв син – велик и вечен! България, събрана в един ум, в едно сърце и една воля!“ С тези думи директорът на ОУ „Васил Левски“ в с. Караджово Красимира Благоева даде начало на честването на патронния празник на училището. Денят, в който се прекланяме пред делото и подвига на Апостола, учениците почетоха паметта на Дякона с литературно-музикален спектакъл.

Специален гост на събитието бе Нейно превъзходителство Мариета Хордан – посланик на Република Куба в България, която пристигна от София, за да уважи поканата на училището, което от години участва в националния ученически конкурс „Куба – далечна и близка“.

Гост на празника бе основателят и продуцент на ансамбъл „Българе“ Христо Димитров. Хореографът и режисьор е двигател на кампанията „Мисия Родина“, чиято цел е създаване на неформално общество, което чрез поведението и делата си да стане фактор на промяната и да убеди повече млади хора, че е възможно да открият щастието, смисъла и призванието си у нас. След неговото приветствие, учениците, учителите и гостите обещаха да спазват принципите на кампанията: казвам добра дума, подарявам усмивка или давам прошка, правя много добри дела, за които не се изискват усилия и средства, подкрепям българската култура, изкуство, традиции, история и фолклор, имам национална носия, чета стари и нови български автори.

Продължаваме делото на Апостола чрез участието ни в „Мисия «Родина“, обещаха децата.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.