Отличието бе присъдено от синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ по повод 3 март

Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ връчи днес грамота на Красимир Вълчев за най-успешния министър на образованието от новото време. Поводът за присъждане на отличието е националният празник на страната 3. март. Специалната грамота е учредена за просветния министър заради безспорните му заслуги във формиране на нови политики и промяна на българското образование в унисон с европейския и световния опит.

„По време на управлението на екипа на Красимир Вълчев и последното правителство на премиера Борисов учителските заплати се повишиха двойно, увеличиха се допълнителните плащания за работещите в системата. За първи път се формира нова политика за защита на педагогическите специалисти от прегарянето в професията. Синдикат „Образование“ адмирира действията на министъра, според който доброто българско образование зависи от добрите учители“, заяви лидерът Юлиян Петров.

И добавя, че синдикатът, като основен социален партньор, вярва в започнатите стратегии и надграждането на нови политики, които самите учители са посочили като приоритетни.

Синдикатът връчи грамота и на министъра на труда и социалната политика Деница Сачева за отлично социално партньорство и за заслугите й във формиране на нови социални политики в системата на образованието. По инициатива на Сачева беше променен КТ, като ранното пенсиониране на учители и директори вече се случва само по техен избор. Синдикатът адмирира действията й за защита условията на труд на учителите и предпазване от бърнаут ефекта на професията.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.