Учениците от СУ „Димитър Матевски” развихриха въображение, вдъхновени от пъстрата палитра на есента

С костюми от листа, кестени, шипки и шушулки дефилираха на Есенен бал учениците от СУ „Димитър Матевски”. Вдъхновени от пъстрата палитра на есента, за седма поредна година децата организираха еко празник в двора на училището. Циганското лято повиши градуса на настроението, а участниците нямаха търпение да се похвалят пред многобройната публика какво са сътворили. На сцената се появиха горски феи и крале, приказни герои с богато украсени шапки от листа, чадърчета, мечове, пелерини.
Във фоайето можеха да се видят есенните проекти на учениците от I до IV клас –  вази, изработени от есенни листа и семена, таралежи, мини горски кътове, направени от мъхове, борови клонки, шишарки и кестени, богато украсени кошници от листа и цветя.

Инициативата за есенния празник е на учителя Ива Денкова, която започнала като на шега преди години, а сега всички се включват с ентусиазъм. Месец по-рано родителите помагали у дома на децата да изработват костюмите за участие. Освен да се провокира креативност, целта е еко възпитание и отговорно потребление. Докато гледа есенното ревю, публиката научи, че у нас има 3241 дървета, които са зеленото злато на България.

Специални гости на есенния бал бяха децата от Комплекса да социални услуги „Св. св. Константин и Елена”, над които СУ „Димитър Матевски” е поело патронаж.