Ученици от първи до седми клас се включват в театрални работилници за развиване на социални умения, комуникация и креативност

Космическа приказка разказа историята на Джуджи – герой от облаците, в добавка с 3D анимация, в театралния салон на ОУ „Панайот Волов”. Макар и уморени след часовете, децата от Шекер махала бяха така омаяни от разказите за далечни галактики, непознати светове и планетите от Слънчевата система, че следяха в захлас действието. Комбинирането на реален и виртуален декор, на живи актьори с анимационни, оригинални кукли, движещи се в „магическо колело” заковаха интереса на учениците. Идеята на „Джуди в Космоса” е да представи космическата приказка в съчетание с образователно-възпитателни елементи, като например, че всяка сутрин и вечер трябва да си мием зъбите.

Само след месец деца от първи до седми клас сами ще влязат в ролята на актьори. Училището е партньор по проект „АРТИСТ в махалата” на фондация „Пловдив 2019”. 80 ученици от етническите малцинства в кварталите Столипиново, Шекер махала, Хаджи Хасан махала и 15 учители ще бъдат включени в специално разработени театрални занимания за развиване на социални умения, комуникация и креативност. Участниците ще гледат театрални представления и ще участват в създаването на спектакли, които ще представят пред публика, заедно с професионални актьори. В творческите работилници те сами ще майсторят кукли, и аудиовизуални продукти. Проектът се осъществява от сдружение „Наш свят” в партньорство с Комплекса за социални услуги за деца и семейства.