Ревю и демонстрации на фризури за 120 години “Ана Май”

DSCF8290

Колекция корсети – копия на облекла от 18 век, събраха погледите на минувачите по Главната улица днес.  40 момичета от Професионалната гимназия по облекло “Ана Май подариха истински празник на пловдивчани и туристите с ревюто си “Ах, тази мода”.

Дами, ще ме удостоите ли с внимание?, приближи се към херцогините облечен в червени одежди музикант. Оказа се, че това е Моцарт, който е решил да озвучи дефилето, впечатлен от изяществото на красавиците. 28-годишният цигулар Георги Димитров засвири познати класики, на фона на които младите дизайнери показаха най-добрите тоалети, сътворени от тях в последните години, печелили национални конкурси.

Пешеходната зона на Главната се превърна в импровизиран подиум, а стълбите на Каменица – най-подходящото място за дълга фотосесия.

Девойките представиха още костюми, характерни за основните етноси в Пловдив и дефилираха с арменски, еврейски, турски, ромски и руски рокли. Бурни овации събраха и съвременните облекла с елементи от българския фолклор, ушити от коприна и памук, както и актуални тоалети на морска тематика в синьозелено.

Виртуозни умения в майсторенето на прически пък демонстрираха момичетата от специалност „Фризьорство” на училището. Бъдещите стилисти оформиха екстравагантни прически пред погледа на минувачите само с гребен и стилизанти.

Ревюто на открито бе посветено на 120-годишнината от основаването на гимназията и даде старт на панорамата на професионалното образование, която се открива утре в панаира.