Вашите усмивки са знак за нас дали се справяме успешно, искаме да ви виждаме щастливи. С тези думи се обърнаха към участниците и публиката педагозите от Регионалния център за подкрепа процеса на приобщаващо образование на откриването на традиционния концерт с участието на деца и ученици със специални образователни потребности и техни приятели от общообразователните училища.

Събитието под мотото „Заедно” се провежда за 17-та поредна година. Целта на инициативата е да бъдат подкрепени силните страни на децата със специални потребности, които да се почувстват център на внимание чрез таланта, който покажат, да съпреживеят радост от екипната изява и да повишат своята увереност в собствените сили.

На откритата сцена на Младежкия хълм се качиха 15  деца и ученици от различни училища в Пловдив и областта. За доброто настроение са погрижиха гостите от детска вокална формация „Омайниче – Ранопойчета“, които дадоха начало на концерта с песента „Детство Мое“.

Малките таланти изпълниха  „Има светлина“, „Песен за доброто“, „Учителко, ти най-любима“, „Песен за доброто“, „Чакай ме, море“,„Ех, че лято“, „Продавач на надежда“. Танцовите постановки по музика на Шопен, Патешкият танц, изпълнен от родители и деца, и хорото на фона на „Стано, Стано“ бяха бурно аплодирани от публиката.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.