DSCF8434

Концертен маратон, в който ще вземат участие всички художествени състави, подготвя Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство за 24 май.

Класическа музика, поп, рок и джаз, инструментален, песенен и танцов фолклор ще заредят с настроение пловдивчани на 24 май от 16 часа на сцената до Общината. В магията от инструментални изпълнения, песни и танци от различни жанрове ще се включат Академичният смесен камерен хор „Гаудеамус“, Академичният народен хор, Академичният народен оркестър,  Джаз-фолк формацията „Фолк файв +“, квартет „Интро“, дуети, триа и квартети от специалностите „Изпълнителско изкуство“ в класиката и фолклора, поп и джаз изпълнители.

Ревю на облекло и изложба на студенти от специалността „Графичен дизайн и фотография“ ще съпътстват арт хепънинга на главната улица.

Мегаконцертът ще стартира в 15.30 с шествие на гайдари от Стария град по главната улица към сцената пред Общината, а от 17 часа на сцена „Ядрото“ в Капана състави на АМТИИ ще изнесат съпътстваща програма. Вечерта ще приключи с право хоро, на което са поканени всички пловдивчани. 

Общоградската програма за Деня на българската просвета и култура ще започне в 9 часа с церемония по връчване на почетните знаци и значки на Община Пловдив в актовата зала на Гимназията с хуманитарен профил “Св. Св. Кирил и Методий”.

Пловдивският митрополит Николай ще отслужи празнична литургия в храм “Св. Св. Кирил и Методий” , след което ще се включи в откриването на тържеството на площад “11 май”.

Начало на празничното шествие към площад “Стефан Стамболов” ще бъде дадено в 11 часа, а час по-късно започва празничният концерт с участието на ученици от представителни състави към Общински детски комплекс