klip2

Национален конкурс с провокативното име „Осмей дрогата” обявява продуцентска къща Plovdiwood Entertainment“. Той е част от мащабната кампания „Продължи линията на живота си без дрога”.  “Във всяка шега има „доза“ истина! Нека я открием заедно!”, призовават организаторите.

Бившият сценарист на „Господари на ефира“ – актьорът Стелиан Димитров, стои зад песента „Линията на живота“, която бе номинирана за песен на годината, текст и видеоклип за годишните награди на БГ Радио, както и зад кампанията антидрога. Тя стартира на 18 септември 2014 година в града под тепетата и обедини много пловдивски артисти, които заявиха своята позиция против наркотиците.

По последни статистически данни между около 39% от студентите и учениците от 9 до 12 клас поне веднъж в живота си са пробвали някакво наркотично вещество.

Ние смятаме, че назидателният и критичният подход не винаги помагат в решаването на проблеми от това естество. Затова искаме във вид на шега да променим мисленето на младите и да направим толкова популярно невзимането на наркотици, колкото е популярно взимането им, обяснява Стелиян.

 В конкурса може да се включи всеки, само трябва да подготви кратък видеоклип, в който да покаже целия си талант и чрез песен, стих, филм, скеч, картина или друг вид творческа изява да осмее дрогата.

Началото на конкурса  стартира на 1 aприл – Денят на шегата, и продължава до 20 юни.