Центърът за подкрепа на личностното развитие също ще има нов ръководител наесен

Конкурс за директори на 7 детски градини обяви община Пловдив. Крайният срок за подаване на документи е 17 август. Само преди броени приключи надпреварата за училищни директори, която обаче се провежда от Регионалното управление на образованието, макар в комисията да влиза и представител на общината. Цялостната организация около конкурсите за директори на детски градини се осъществява от Община Пловдив при утвърдени със заповед на кмета на правила.

Първият етап е по документи. Допуснатите се явяват на интервю, включващо защита на план-програма за развитие на детското заведение за период от 3 години и събеседване с комисия. Кандидатите трябва да са запознати със законовата и подзаконова нормативна уредба, която се прилага в системата на предучилищното и училищното образование.

Изискването към желаещите да заемат ръководния пост е да имат висше образование в съответното професионално направление и не по-малко от 5 години учителски стаж. Според други от критериите не трябва да са били дисциплинарно наказвани и да страдат от заболявания, които застрашават живота и здравето на децата.

Наесен с нови директори ще бъдат ДГ „Захарно петле“, ДГ „Весела“, ДГ „Буратино“, ДГ „Радост“, ДГ „Таня Савичева“, ДГ „Биляна“, ДГ „Рая“.

Конкурс ще бъде проведен и за директор на Центъра за подкрепа на личностното развитие- ОДК.

В момента се извършва саниране на втората база на ДГ “Захарно петле” по програма „Красива България“, като отпуснатата сума и финансовото участие от страна на общината е в размер на 259 465,21 лв. Ремонтът трябва да приключи до ноември, поради което през август децата временно са настанени в основната сграда на детската градина на ул. „Петър Шилев“ №1. Впоследствие ще се направи допълнителна организация на работа, съобразно довършителните ремонтни дейности.

Днес кметът на район “Северен” Стоян Алексиев инспектира ремонтните дейности.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.