Готвачът Оле и Здравка Подправкова от кампанията „Да сме здрави” ще забавляват децата на площада пред общината

Великден 4

Конкурси за най-красиво и за яйце борец, игри с томбола за голямата награда велосипед очакват пловдивските деца за Великден. Традиционен 500-килограмов козунак около фонтана на площад „Стефан Стамболов” ще има за пловдивчани и гостите на града навръх празника в неделя. Великденският сладкиш ще е дълъг 60 метра, колкото е обиколката на фонтана. Над 2000 пловдивчани ще могат да опитат от него, изчисляват производителите. За раздаването му ще се включат младежи от Национален алианс за работа с доброволци.  „Великденско детско утро” започва в 10.30 часа, което ще забавлява малчуганите със състезателни игри. Освен в спортните семейни надпревари на сцената, децата могат да се включат и в конкурсите за великденски яйца.

Организаторите Лили Бързева и Никола Шопов очакват и родителите да се забавляват с децата. За порасналите състезатели са предвидени стотици сувенирни награди и луксозни козметични комплекти. За доброто настроение на публиката ще се грижат щурите персонажи –  готвачът Оле и Здравка Подправкова от общинската кампания „Да сме здрави”.

Празникът ще завърши с масова снимка на сцената пред Общината.

В понеделник, 17 април, от 16.30 часа ппулярни класически мелодии ще огласят центъра на Пловдив. На Велики Понеделник емблематичните стълби на Каменица ще се превърнат в сцена, на която ще излязат няколко поколения музиканти. Учениците от Национално училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков”, студентите от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство и музикантите от Държавна опера – Пловдив ще изпълнят богата програма под диригентството на маестро Диан Чобанов.