Елхата на желанията и пожеланията.

И детски градини подкрепиха кампанията на СУ „Св.св.Кирил и Методий“, средствата от благотворителния концерт на певците и танцьорите от училището също са за каузата

Елхата на желанията и пожеланията.

200 килограма пакетирани храни са събрани в кампанията “Коледата – възможна” в подкрепа на Дома за сираци “Св. Николай” при манастир “Св. Троица”, с. Нови хан. В продължение на месец инициаторите от СУ „Св.св.Кирил и Методий“ проведоха множество събития, посветени на каузата.

Първокласниците и второкласниците рисуваха картички с деца от детските градини, които бяха изложени на благотворителния базар, организиран от Ученическия съвет. Учениците от професия “Дизайнер: Рекламна графика” се включиха със свои авторски произведения. Много учители, заедно със учениците от  класовете, които ръководят, изработиха празнични украшения за новогодишния базар. Родители също предоставиха прeдмети за продажба.

„В продължение на две седмици ученици от V до XII клас доброволно оставаха след училище, за да направят възможен благотворителния базар. В кампанията се включиха децата от ДГ “Елица” и ДГ “Рая”. Благодаря на колегите, че успяха да запалят искрата на добротата и благотворителността и помогнаха за кампанията“, каза директорът на СУ „Св.св. Кирил и Методий“ Таня Николова.

Професионална гимназия по хранителни технологии и техника припознава каузата и като своя, затова учениците събрали голямо количество храни за инициативата.

Заключителният етап на кампанията бе снощният благотворителен концерт на талантите от професия “Танцьор” и от класовете с разширено изучаване и музика и хореография. Автор на поетични текстове между изпълненията бе преподавателят по физическо възпитание Владимир Клявков. Събраните средства от него също ще бъдат преведени по банковата сметка на Дома на отец Иван в Нови хан. Заедно с храните, обитателите ще бъдат зарадвани и с коледни картички с лично послание от пловдивските деца.

По традиция учениците от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ написаха своето коледно пожелание и го закачиха на „Елхата на желанията“. Представител от всеки клас прочете от името на класа желание и пожелание към всички. Всеки ученик, учител и служител имаше възможност да закачи и своето лично послание на вълшебното дърво. За празничното настроение в навечерието на Рождество допринесе и награждаването на победителите в конкурса “ Най-красива коледна врата”.

Всяка паралелка пробва да направи оригинална украса на входа на класната си стая.