Ученици, учители и родители от ОУ „Алеко Константинов“ се обединиха около каузи в подкрепа на нуждаещи се

“Подари – стопли сърце” е мотото на коледната благотворителна акция, която ще се реализира през декември в ОУ „Алеко Константинов“. Ученици, учители и родители от различните паралелки се обединиха около каузи в подкрепа на нуждаещи се.

„И тъй като имахме голямо желание да зарадваме повече хора, всеки клас си избра по какъв начин да се включи в кампанията“, казва директорът Марияна Найденова.

Първолаците и учениците от 3 г клас ще изработят коледни картички и ще съберат средства за хранителни продукти, които ще дарят на Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания.

Децата от вторите класове са решили да купят зимни дрехи и обувки за децата от ЦНСТ ,,Майка Тереза“ и ЦНСТ ,,Детска къща“. От 3 б клас пък ще им занесат коледни подаръци и ще им изнесат празнична програма.

Сумата от благотворителния базар на 3 а клас ще бъде преведена по банкова сметка за семейството на Веселин Солаков и съпругата му Радост Илиева – музиканти по професия и родители на две малки деца. През няколко месеца и двамата са диагностицирани с онкологични заболявания и са започнали лечение в Турция, затова спешно се нуждаят от финансова помощ.

3 в клас са избрали две каузи – част от средствата, които ще съберат, ще дарят на приют за бездомни животни, а останалата – на деца сираци с музикален талант, които се обучават по програма на Опера Пловдив.

Четвъртокласници и седмокласници ще подкрепят ДАНИ чрез фондация “Нощ на ангелите” и ще закупят коледни подаръци за семействата, съучениците си и деца без родители от онлайн магазина към нея. Ще изпратят картички картички и хранителни продукти на Комплекс за социални услуги“Олга Скобелева”.

Петокласници ще зарадват за Коледа Жана Кръстева – пенсионер и дългогодишен преподавател в ОУ „Алеко Константинов“, ще изработят коледни картички с послание за първолаци и ще подкрепят кампанията за Зара-десетгодишно дете с тежка диагноза.

Ученици от 6 клас ще изненадат своята съученичка Кремена Загорчева – дете с детска церебрална парализа.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.