Ансамбъл „Тракийска младост“ на СУ „Любен Каравелов“  ще танцува благотворително, за да си осигури средства за участие във френски фестивал догодина

Благотворителен фолклорен концерт ще набира средства за участие на училищен ансамбъл на международен фестивал. По традиция през декември СУ “Любен Каравелов” организира мащабно събитие в подкрепа на талантите от “Тракийска младост”. Танцьорите, певците и музикантите ще се качат на сцената на Дома на културата на 17. декември от 18 часа, за да представят многообразието и красотата на българския фолклор. Целта на инициативата е да бъде събрана нужната сума за участие на ансамбъла във фестивал. Участниците са между 8 до 18 години, носители на призови места от фестивали и конкурси, стипендианти към МОН.

Гран При е най-високото отличие, което талантите на СУ „Любен Каравелов“ могат да получат, представяйки своя град и родина на 17-ия международен конкурс и фестивал за фолклор, танци и музика “ETOILES DE PARIS” във Франция. Ансамбъл “Тракийска младост” достойно представи България в Китай през миналата година. През 2019-та трима ученици от училището бяха поканени на 8-дневно турне в Пекин. Това бяха народната певица Теодора Маринова и на гайдарите Алекс Димитров и Христина Терзиева. За втори път към училището беше отправена покана от Българското посолство в Китай да презентира красотата на българския песенен и инструментален фолклор от различните етнографски области. Младите дарования се включиха в няколко културни събития в столицата Пекин.