СУ “Св. св. Кирил и Методий” организира благотворителна кампания за набиране на хранителни продукти, майсторят картички с послания

Благотворителна кампания  “Коледата – възможна” в помощ на децата от приюта на отец Иван в Нови хан организира СУ „Св. св. Кирил и Методий”. Началото ще бъде дадено на 5. декември, когато ще грейнат светлините на коледната елха. Те ще бъдат тържествено запалени в голямото междучасие и това ще постави началото на празненствата за коледните празници. Тогава ще се връчат и писмата от акция “Благодаря”.

Кампанията ще се проведе от 10. до 17. декември в сградата на училището. В нея ще се включат ученици, родители и учители. Талантите от специалност „Рекламна графика” ще изработят коледни картички и постери за кампанията.

Ученици от Монтесори паралелките,  съвместно с  деца в предучилищна възраст от ДГ “Елица” и ДГ “Дружба”, ще майсторят коледни картички, сувенири, играчки, гирлянди, оригами. Част от тях ще бъдат подарени на децата от Нови хан, а други ще бъдат продадени благотворително на коледния базар в училището, който се организира от Ученическия съвет и също ще подкрепи кампанията.

Всички желаещи да помогнат могат да даряват и дълготрайни хранителни продукти, които ще се приемат в каб.116 от 7.30. до 8.30 ч..; от 12 до 13 ч; от 16 до 17 ч. ежедневно.

Кампанията “Коледата – възможна” ще завърши с Коледен благотворителен концерт на 17. декември от 18 часа във Военния клуб. В концерта ще участват ученици от специалност ,,Български танци“ и профил “Изкуства: музика и хореография”, които ще пресъздадат любовта си към традициите и българския фолклор чрез танц и песен.