Седмата кампания „Книги за смет” ще се проведе тази неделя в Пловдив

Книга срещу килограм пластмасови отпадъци. Такъв е регламентът и на седмото издание на кампанията „Книга за смет”, която ще се проведе тази неделя, 27 септември, от 10 до 13 часа в Пловдив. Тя ще се проведе едновременно на две локации в града – на паркинга на хипермаркет Kaufland, бул. „Освобождение“ 47 , и пред Военния клуб.

Всеки желаещ да участва в еко инициативата може да донесе килограм годна за рециклиране пластмаса, като в замяна ще получи в книга и отстъпка за собствени марки продукти на Kaufland в опаковки с намалено съдържание на пластмаса.

Тази година фокусът е върху творби, по които са направени филми: “Доктор Дулитъл”, “Дивото зове”, “Анн от фермата “Грийн Гейбълс”, “Война на световете”, “Министерство на времето”, “Колекционерът на изгубени неща”, “Ловът” и още много други заглавия.

За рециклиране ще бъдат приемани само пластмасови отпадъци, почистени от хранителни или други остатъци, събрани по възможно най-компактен начин – найлонови торби, туби и шишета от течности, препарати, пластмасови капачки, тарелки.

При провеждането на кампанията ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки, поясняват организаторите. Разстоянието между участниците ще бъде маркирано с графични означения по продължение на изчакващата опашка при предаване на пластмасата и книгите. Носенето на маски или шлемове от гражданите е препоръчително, но не е задължително, защото събитието се провежда на открито. Участниците няма да имат допир с книгите. На опашката ще се раздават информационни флаери, от които гражданите ще могат да изберат заглавия.

 

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.