Район „Централен” организира конкурс за литературна творба и видео, състезание за фотография и рисунка за животните

„Творческо за Пловдив” е темата на конкурса за литературна творба и видео, който обявява район „Централен” по повод празника на града 6 септември. Райкметът Георги Стаменов кани ученици от 7. до 12. клас да се включат в надпреварата, а най-добрите произведения ще бъдат включени в сборник. Той ще бъде представен в навечерието на Деня на народните будители „Централен”, когато ще бъдат прожектирани и видеата.

На 15.09 отдел „Екология“ на районната администрация, заедно с младежката организация JCI Пловдив,ще почистят Дановия хълм. „Централен“ осигурява ръкавици и чували и кани всички, желаещи да се включат в 10 часа пред РТВЦ – Пловдив. Събитието е част от националната кампания „Да изчистим България заедно“.

Еколозите отправят покана към всички деца да участват в конкурса за фотография и рисунка на тема „За животните с любов“. Срокът за подаване на материалите е 25. септември, като творбите могат да бъдат предавани на педагозите в детските градини и изпращани по електронна поща. Партньор на конкурса е Регионалният природонаучен музей – Пловдив. В края на септември СУ „Патриарх Евтимий“ планира открит урок тема „Моят домашен любимец”.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.