OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Кметът на „Марица“ Димитър Иванов отличи днес състезатели, завоювали златни медали на Държавното лично първенство по вдигане на тежести в Русе, които живеят на територията на общината. 15-годишният Илия Петров от с. Крислово и Симеон Мъсков на 16 години от с. Костиево разказаха за успешното си представяне на турнира.  И двамата учат в Спортно училище „Васил Левски“ и тренират при Борислав Налбантов.

Илия Петров е републикански шампион в категория до 81 килограма, във възрастова група кадети до 15 години. Той е спечелил титлата, след като е вдигнал 74 килограма на изхвърляне и 90 килограма – на изтласквавне. В състезанието са участвали над 150 спортисти, а в категорията си е успял да пребори двама свои съперници.

Симеон Мъсков е републикански шампион в категория до 102 килограма, във възрастова група кадети до 17 години. Той грабнал златния медал, като е изхвърлил 101 килограма и е тласнал 120 килограма. От 2018 до 2021 г. Мъсков е бил и републикански шампион по кану-каяк.

„Беше трудно и напрегнато, но ние тренирахме здраво, така че бяхме добре подготвени и затова спечелихме. Искрено благодарим на треньора за усилията, които е положил, за да постигнем тези спортни върхове и да надграждаме“, споделиха победителите.

Кметът връчи парична премия на състезателите, представили достойно общината, и ги увери, че са бъдещето на България.