Проектът за физкултурен салон на ОУ „Антим I“ е готов, има и разрешително за строеж, каза зам.-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков

Кметът на Пловдив Иван Тотев тества днес новото спортно игрище на НУ „Христо Ботев” веднага щом преряза лентата. Градоначалникът грабна баскетболната топка и направи няколко неуспешни опита да вкара, сред което я преотстъпи на второкласниците. Заедно с него на игрището бяха и двама зам.-кметове – по образованието Стефан Стоянов, и Георги Титюков, който отговаря за спорта и младежките дейности.

Общината е предоставила 30 000 лева за изграждане на двете съединени игрища за волейбол, баскетбол, футбол и ъглова топка. Още толкова средства са осигурени от училищния бюджет.

„Радвам се да видя толкова много щастливи деца, които ще имат отлични условия да спортуват. Общината е обявила много програми за осъвременяване на образователната инфраструктура, които в бъдеще ще се разрастват. Въвеждаме нови технологии, подобряваме облачната среда в партньорство с училищните настоятелства и различни организации, като например Британски съвет“, каза Тотев и пожела на децата да пазят и поддържат новата си придобивка.

Състезателки от волейболен клуб „Марица“ също тестваха игрището и пожелаха на бъдещите си наследници приятни мигове на площадката.

Проектът за физкултурен салон на  ОУ „Антим I“ вече е готов, има и разрешително за строеж. Очаква се само Министерството на младежта и спорта да отвори съответните програми за кандидатстване, каза зам.-кметът Титюков. Към момента школо е пригодило и използва подземието си за часовете по физическо. Търсят се средства и за проект за физкултурен салон за ОУ „Васил Петлешков“. 6 пловдивски училища все още са без салони.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.