Проектът за физкултурен салон на ОУ „Антим I“ е готов, има и разрешително за строеж, каза зам.-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков

Кметът на Пловдив Иван Тотев тества днес новото спортно игрище на НУ „Христо Ботев” веднага щом преряза лентата. Градоначалникът грабна баскетболната топка и направи няколко неуспешни опита да вкара, сред което я преотстъпи на второкласниците. Заедно с него на игрището бяха и двама зам.-кметове – по образованието Стефан Стоянов, и Георги Титюков, който отговаря за спорта и младежките дейности.

Общината е предоставила 30 000 лева за изграждане на двете съединени игрища за волейбол, баскетбол, футбол и ъглова топка. Още толкова средства са осигурени от училищния бюджет.

„Радвам се да видя толкова много щастливи деца, които ще имат отлични условия да спортуват. Общината е обявила много програми за осъвременяване на образователната инфраструктура, които в бъдеще ще се разрастват. Въвеждаме нови технологии, подобряваме облачната среда в партньорство с училищните настоятелства и различни организации, като например Британски съвет“, каза Тотев и пожела на децата да пазят и поддържат новата си придобивка.

Състезателки от волейболен клуб „Марица“ също тестваха игрището и пожелаха на бъдещите си наследници приятни мигове на площадката.

Проектът за физкултурен салон на  ОУ „Антим I“ вече е готов, има и разрешително за строеж. Очаква се само Министерството на младежта и спорта да отвори съответните програми за кандидатстване, каза зам.-кметът Титюков. Към момента школо е пригодило и използва подземието си за часовете по физическо. Търсят се средства и за проект за физкултурен салон за ОУ „Васил Петлешков“. 6 пловдивски училища все още са без салони.