В навечерието на 24 май- Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност, кметът на район „Източен“ Иван Стоянов отличи  учители и директори на учебни заведения, постигнали високи резултати в работата си.

На тържественото награждаване плакети на района получиха Мария Петрова- директор на ДГ “Чайка“, Стефан Ганозов – учител по изобразително изкуство в ОбУ “Пенчо Славейков“,  Катерина Додова – директор на ПГТ “Проф. Асен Златаров“ и Димитър Ангелов от ЧЕГ “Стоян Сариев . Отличени с грамоти и книги от български автори бяха още 30 учители и директори от детски градини и училища.

„Много се гордея с вас и всички педагози от нашия район, защото работите неуморно за постигане на поставените цели и имате богат опит с национални и оперативни програми в образованието. Налични са успехите и в приобщаването на децата и учениците към културните събития в града, защото само за последните години повече от 12 000 посетиха различни по жанрове постановки на големите сцени в града“, обърна се към присъстващите Иван Стоянов.

Началникът на Регионално управление на образованието Антоанета Пакова заяви, че е впечатлена от церемонията по награждаване на просветните дейци и че всеки един  е презентиран с успехите си.

На събитието беше представен и поздравителен адрес от Янка Такева- председател на СБУ.