OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Кметът на Пловдив Иван Тотев изпрати писмо до директорите на основните училища „Душо Хаджидеков“ и „Георги Бенковски“, в което настоява да бъде създадена такава организация, че учениците, които в момента се обучават там, да не бъдат местени.  Този ангажимент той пое пред родители по време на среща с тях в областна администрация в петък.

В документа се подчертава, че след приключване на процедурата по преобразуването, прието на 17 май с Решение № 194 на Общински съвет – Пловдив,  е необходимо да създаде такава организация, че учениците, които в момента се обучават в една от двете сгради и живеят в района на същата, да не бъдат местени другаде.

„Настоявам учениците, записани съответно в ОУ „Георги Бенковски“ или ОУ „Душо Хаджидеков“ към момента на издаване на заповедта на министъра за преобразуване, да продължат обучението си в училището, в което са започнали, до завършване на основно образование, с изключение на паралелките с брой ученици под нормативния минимум. За родителите, които желаят да има целодневна организация на обучение, да бъдат създадени необходимите условия“, се посочва в писмото от кмета Иван Тотев.

„Ръководството на Община Пловдив не поставя под съмнение необходимостта от предприемането на тази реформа и се ангажира активно да участва в Обществения съвет към училището и да работи в пълно взаимодействие с родителите в отстояване на най-добрия интерес за децата”, пише още в документа, подписан от градоначалника.