Проф. Тодор Киров бе удостоен с отличието за майсторски клас по интерпретация на български фолклор и мега концерт

TKirov_LA

Фолклористът от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство проф. Тодор Киров бе удостоен с почетна благодарствена диплома от кметството на Ел Ей за „своята ангажираност и принос към изкуството в името на постигането на общата цел Лос Анджелис да се превърне в още по-добро място за живот, работа и творчество“.

Кметството на американския мегаполис удостоява декана на факултета по Музикален фолклор и хореография  за две събития – проведения през есента майсторски клас  по презентация и интерпретация на българския фолклор и осъществения  мега концерт с българска музика.

Проф. Киров организира подобни събития всяка година, съвместно със сина си Милен Киров-популярен зад океана пианист, продуцент и композитор, автор на саундтраци на големи продукции, сред които и филм за живота на Уди Алън.

В майсторския си клас  проф. Тодор Киров преподава български народни инструменти и музициране в неравноделни ритми, а концертът, в който той солира, демонстрира богатството и уникалността на музикалния ни фолклор.

Събитията, проведени в Herb Alpert Music Center в Лос Анджелис, ежегодно се посещават от многобройна българска публика и американци, които са впечатлени от музиката ни и сами изучават български народни инструменти. Тази година концертът, организиран от Тодор и Милен Кирови, бе подкрепен на сцената от музиканти като Лоурен Баба -цигулка, Андрю Конрад -кларинет, Майкъл Мъл -алт саксофон и Ранди Глос-ударни.

TKirov_SERTIFIKAT ot kmet LA