Преподавателят по математика Атанас Джамбов се върна назад в годините с бившите си колеги.
Преподавателят по математика Атанас Джамбов се върна назад в годините с бившите си колеги.

Десетки томове художествена литература на английски, два мултимедийни проектора, три лаптопа и един стационарен компютър прати на ЕГ „Пловдив” за Коледа клубът на PELSA в Ню Йорк. Асоциацията на завършилите Английската гимназия (PELSA) има за своя основна цел подпомагане на училището, образователните програми, учениците и учителите. Основните дейности на Асоциацията включват изграждането на мрежа от бивши възпитаници и поддръжници на гимназията, улесняване на комуникацията между тях, без значение от географското им местоположение, поддържането на връзка между училището и завършилите и подпомагане на настоящите ученици. Всички ученици, които завършат ЕГ „Пловдив” автоматично придобиват статут на членове на PELSA.

Подаръкът отвъд океана пристигна в навечерието на Коледа. Книгите ще попълнят фонда на училищната библиотека, техниката ще отиде за кабинетите по езикова подготовка.

Настоящите възпитаници показаха вестника, който издават.
Настоящите възпитаници показаха вестника, който издават.

Десетки възпитаници на елитната гимназия от различни краища на света, които се прибраха у дома за празниците, се събраха на Деня на отворените врати на гимназията. По традиция в последния ден преди ваканцията и в навечерието на Рождество, училището кани бившите си ученици и учители за среща. Сред нетърпеливите да се види с преподавателите си бе и Лора Стоянова, която има уникалния шанс да бъде приета да учи в Харвард. Отличничката, която се дипломира миналата година, разказа, че е възхитена от професорите си и невероятната университетска база, както и и от интелигентните си състуденти. Някогашните кадри на елитното школо с носталгия разгледаха музея, в който са събрани инструменти от някогашния духов оркестър, а централното пано е посветено на легендарния директор Любен Христов.

DSCF7513