Дегустация на азиатски май, калиграфия и лекция по ТайДзи организираха студенти на висшето училище в Деня на китайската култура

Plovdiv University - Chinese Culture Day (cover photo) (2)

Класна стая „Конфуций“ се открива официално днес в Пловдивския университет. Тя е част от бързо развиващата се мрежа на образователни центрове, спонсорирани от Ханбан и „Институт Конфуций“. Проектът има за цел да популяризира изучаването на китайския език в България и да затвърди българо-китайските отношения. Специалностите „Приложна лингвистика: Английски език и китайски език“ и „Български език и китайски език“ в ПУ продължават да се радват на голям интерес от страна на студентите, споделят от висшето училище.

По традиция в началото на януари вузът провежда Ден на китайската култура. Събитието, което се провежда за втори път, е организирано от Филологическия факултет на ПУ, съвместно с „Институт Конфуций”. Студенти и гости ще се докоснат до невероятната култура на Поднебесната империя. Демонстрация на китайска чаена церемония и дегустация на традиционен азиатски чай, калиграфия и лекция по ТайДзи, водена от сифу Багалев и неговите ученици от WingTsun школата му, без които не може са сред изненадите в програмата.