Четири арт събития, обединени във фестивален формат Made аt the Academy, представят творческия потенциал на пловдивската академия: класическа музика, джаз, танц, изобразителни изкуства и фолклор, на различни сцени и локации.

Фестивалът стартира на Римски стадион на 18 май от 18:30 часа с откриване на изложбата „Академията днес“, дело на проф. д-р Галина Лардева и доц. д-р Александър Гьошев, в която са представени трите факултета и значими изяви. Половин час по късно, отново на Римския стадион, Академичният оперен театър представя „Тъжен понеделник“ – едноактна опера от Джордж Гершуин с участието на вокален ансамбъл „Pro belcanto“.

Вторият ден на фестивала продължава от 18:00 часа в залите за временни експозиции на Градската художествена галерия, които отворят врати за представителната годишна изложба на Факултет „Изобразителни изкуства“. Експозицията представя всички специалности: Графичен дизайн и фотография, Педагогика на обучението по изобразително изкуство, Сценография, Фотография, Дизайн на облеклото, Стенна живопис, Живопис, Графика, Скулптура. Ще бъдат обявени имената на отличените в ежегодния студентски конкурс.

На 19 май от 20.30 ч. на Античния театър е големият концерт „Академията кани Пловдив“ с участието на представителните ансамбли и състави на АМТИИ; чуждестранни студенти и докторанти, възпитаници в изпълнителско изкуство на водещи преподаватели и творци.