Виртуалното изпращане на абитуриентите от СУ „Св.св. Кирил и Методий” съвпадна с честването на 24 май, на което бяха представени техни музикални и танцови изпълнения

„Музиката и танците са отдаденост и съдба. Вие решавате как да живеете, правете го без страх. Разперете крилете си! В училището на живота няма ваканция, трябва да сте упорити. Орисвам ви с обич и вяра!, обърна се към своя 12 б  класният Здравко Мандаджиев. Популярният фолклорен изпълнител и преподавател по народно пеене в СУ „Св.св.Кирил и Методий” изненада абитуриентите си със студийно изпълнение на хита на „Щурците” – „Клетва”. Изневерявайки на стила си, той изпя вечната песен от филма „Вчера“, с която бе сложен финал на онлайн концерта по повод Деня на славянската писменост. Виртуалният празник под мотото „Предимството да си единствен“ съвпадна с изпращането на випуска. Вокални и хорови изпълнения, клавирни класически пиеси, популярни песни и танци от различните фолклорни области, представени от учениците с профил “Музика” и “Хореография”, направиха празника незабравим.

Последният школски звънец за 12-класниците удари директорът Таня Николова.

„Никой не си представяше завършването на випуск 2020 по този начин. Но заедно научихме най-ценното – да се радваме на всеки споделен миг. Живейте бавно! Мечтайте дръзко! Работете упорито! Шансът да получите нещо даром е нищожен. Бъдете победители, слушайте сърцето си“, – обърна се към зрелостниците Николова.

Първи четвъртокласниците отправиха поздрав с пожеланието към най-големите в училището да са победители, да да са добри и да обичат България.

Абитуриентите не пестиха думи на благодарност към учителите пред камерите. „Вие бяхте до нас във всяка стъпка”, „Накарахте ни да повярваме, че да си на сцената е неописуемо преживяване”, „Благодарим за куража, който ни дадохте”, казаха в емоционалните си обръщения 12-класниците, които бяха редувани с техни изпълнения.

Вокалният педагог Ася Сестримска им заръча да се доверяват на вътрешния си глас и да следват своето разбиране за щастие. Благодари им за разговорите и невероятните изненади за рождените й, за това, че достойно са представяли училището по фестивали и концерти.

Преподавателят по хореография Боян Алексиев си спомни как в девети клас в залата за танци влезли неуверени, но талантливи момичета, които днес са екип и са амбицирани да сбъдват мечтите си.

„Днес ви казвам „Сбогом, ученици”, „На добър час, приятели!” и „Здравейте, колеги!“, обърна се хореографът към бъдещото младо попълнение.

 

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.