По покана на българското посолство в Загреб клавирно дуо Биляна Динкова и Борис Биков – ученици в НУМТИ „Добрин Петков”, ще изнесат концерт в рамките на официалния прием по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост. Двамата пловдивски таланти ще бъдат придружавани от директора на училището Нели Попова-Коева и преподавателя по камерна музика Детелина Маринкева.

Приемът ще се състои на открито в лапидариума на Археологическия музей в Загреб и на него ще присъстват официални власти и представители на чуждестранния дипломатически корпус.

Програмата на концерта включва Панайот Пипков – „Химн на Кирил и Методий“ – с аранжимент за пиано на четири ръце от Пламен Арабов; Веселин Стоянов – „Празнична увертюра“, аранжимент за пиано на четири ръце – Кристиана Абрашева; Франсис Пуленк – „Соната за пиано на четири ръце“, части: Prelude, Rustique, Final.

Пътуването на дуото от НУМТИ „Добри Петков“ се осъществява по компонент „Мобилност“ и е част от Културния календар на Пловдив.