event_68680

Първият кино-литературен фестивал гостува под тепетата с десет специално подбрани филмови продукции. С проекта издателство „Колибри” отбелязва 25-ия си рожден ден. Целта на форума, който се провежда в София, Пловдив и Варна, е да предложи на публиката всепризнати литературни образци и техните екранизации.

В деня на откриването, 2 ноември, пловдивчани ще видят ефектния психологически трилър „Живот назаем”, пресъздаващ майсторския роман на Дъглас Кенеди.

Талантливата екранизация на супербестселъра „Любовта трае три години”, дирижирана от самия Фредерик Бегбеде, е в програмата за 3 ноември. Следват прожекции на френския филм с участието на неотразимата Одри Тоту – „Деликатност”, на сочната комедия по хитовия роман на Юнас Юнасон, на вечната кинокласика „Закуска в Тифани”.

В афиша е и „Непосилната лекота на битието” – един филм, вдъхновен от забележителния роман на Милан Кундера, както и безукорните екранизации на книгите на Маргарет Мацантини „Чуй ме” и „Да дойдеш на света”.

Малчуганите ще се забавляват от сърце с летните приключения на своя приятел Никола на 8 ноември от 11 часа.

Енигматичният трилър „Убийства в Оксфорд” на Алекс ди ла Иглесиа, с участието на Илайджа Ууд, Джон Хърт и Лионор Уотлинг, ще закрие фестивала. Създаден въз основа на виртуозния роман на Гийермо Мартинес, отличен с най-авторитетната аржентинска награда за литература, филмът печели овациите както на широката публика, така и на критиката.

Всички прожекции в Пловдив: 

„Живот назаем” – 2 ноември, понеделник, 18.30 ч.

„Любовта трае три години” – 3 ноември, вторник, 18.30 ч.

„Деликатност” – 4 ноември, сряда, 18.30 ч.

„Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна” – 5 ноември, четвъртък, 18.30 ч.

„Непосилната лекота на битието” – 6 ноември, петък, 18.00 ч.

„Да дойдеш на света” – 7 ноември, събота, 18.30 ч.

„Ваканциите на малкия Никола” – 8 ноември, неделя, 11.00 ч.

„Закуска в Тифани” – 8 ноември, неделя, 18.30 ч.

„Чуй ме” – 9 ноември, понеделник, 18.30 ч.

„Убийства в Оксфорд” – 10 ноември, вторник, 18.30 ч.