Безплатни прожекции на хитови анимационни филми за най-малките в „LUCKY – Дом на киното“

Най-гледаните филми от последната година ще могат да видят пловдивските малчугани безплатно в „LUCKY – Дом на киното“. Прожекциите са всяка събота и неделя от 9 февруари до 17 март. В програмата са включени специално селектирани анимационни 3D и 2D детски филми, сред които „Астерикс:тайната на вълшебната отвара“, „Капитан Шарки“, „Ману Бързолета“, „Пепеляшка: тайната на принца“, „Откраднатата принцеса“, „Чаровният принц“ и много други хитове, дублирани на български. Програмата на Детски кинофестивал акцентира на родното детско кино с прожекции на последните български игрални продукции – „Смарт Коледа“, „Случаят Кюри“ и „Лили рибката“.

Специален подарък за деца и родители ще бъде безплатната за всички извънредна прожекция на обичания от поколения българи филм от 1982 година – „Куче в чекмедже“. С нея организаторите целят да запознаят най-малките с годините на златното българско кино и да ги потопят в детството на техните родители. Филмът ще бъде показан на 3 март.

В шестте поредни уикенда ще има общо 53 прожекции –  всяка събота и неделя от 11:00 и 13:00 часа в първа зала и от 11:30 и 13:15 часа във втора зала. Входът за възрастни е 4 лева. Безплатните билети за деца се получават от касата на киното след 10 часа в деня на прожекциите.