12 г изненада класната си с оригинална покана и букет рози от белгийски шоколад

Специална кинопрожекция в предварително запазена зала и гигантска медицинска бележка с диагноза „раздяла с класа“ изненада тази вечер преподавателя по информатика и информационни технологии от Математическата гимназия Виолета Маринова. Двигатели на емоционалното събитие бяха зрелостниците от 12 г клас, които отправили покана към класната да гледат заедно актуално заглавие от афиша на „Екоплекс“. Вместо филм обаче на големия екран се завъртяха видеа и колажирани снимки от постъпването им в гимназията като осмокласници до момента. Тежката задача да издири и събере емблематични моменти от петте години в гимназията се паднала на Кристина Терзиева. Абитуриентите бурно аплодираха видеата, запечатали знакови моменти от класната стая, от месеците на Ковид пандемията и онлайн обучението, купоните в дискотеките и у дома, спортните прояви. На финала, вместо субтитри, се появи надпис: „Госпожо Маринова, ще дойдете ли с нас на бала?“

Когато залата светна, 12-класниците се изправиха на крака и се обърнаха към класната си с думите: „Благодарим ви за изключителната способност да вдъхновявате, подкрепата, за моментите на смях и радост, за това, че създадохте общност, в която се чувстваме обичани и уважавани, за това, че знаете как да докоснете сърцата ни“.

Изумена от изненадата, Виолета Маринова не скри емоцията си, докато приемаше букета рози от белгийски шоколад, опакован в розово. „Училището наесен няма да е същото без вас. Всеки от вас ме е обогатил по свой начин, до моите две деца винаги сте били и вие. Запазете приятелството помежду си и занапред, ще ви е нужно“, обърна се класната към своите момчета и момичета.

През 2022 г. Маринова получи награда в конкурса „Дигитални новатори в образованието“ в категорията „Мултиплициране на иновативните учебни решения“. Тя е автор на учебници по компютърно моделиране и информационни технологии за 5. и 6. клас.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.