Кметът на „Западен” се включи в изработването на най-дългата мартеница, с която завързаха сградата на СУ „Кирил и Методий”

20170301_081917 (2)

Волейболистката на „Марица” Полина Койчева и каякарката Цветелина Гаджета влязоха в ролята на Баба Марта и раздаваха червено-бели символи днес в Спортното училище. Състезателките бяха неузнаваеми в народни носии и посрещаха съучениците си на входа, за да пожелаят здраве и късмет.

Спортният психолог Лазара Кулевска и преподавателят Ваня Макавеева се постараха  за украсата на училището , създадена от учениците по проект „Твоя час“. Пролетно дръвче, цветя и балони оформиха първомартенския интериор във фоайето на първия етаж на училището. Учители по литература припомниха легендата за баба Марта, обичаите и празници, посветени на идващата пролет.

20170301_080611 (2)

С най-голямата мартеница бе закичен зрелостникът Атанас Севриев, който днес почерпи за първото си място от международния турнир по борба. Първи места от държавното първенство по стрелба завоюваха пък Петър Петров, Моника Ботева, Пламен Емилов и Иванка Георгиева. Всички те ще кандидатстват за стипендии пред Министерството на спорта, заедно с детето чудо Лиляна Георгиева, която не спира да чупи национални рекорди.

IMG_1584

Кметът на район „Западен” Димитър Колев се включи в изработването на най-дългата мартеница, с която бе завързана сградата на СУ „Кирил и Методий” . Инициативата се провежда за втора поредна година. В голямото междучасие учители и ученици от всички класове се хванаха за рекордната мартеница, която обиколи цялото училище като символ на безгранично приятелство и толерантност.

IMG_1548