Общината ще финансира с по 950 лева всяко за активиране на облачна платформа. Отпускат 15 035 лева за млади пловдивски дарования

И последните 13 училища, в които все още не е активирана облачна платформа, ще получат финансиране, за да въведат услугата и настройката на домейн за работа с Google suit for education. Предложението за отпускането на средства е на зам.-кмета Стефан Стоянов, което ще се гледа на предстоящата сесия на Общинския съвет на 25 октомври. Всяко училище ще получи по 950 лева колкото е стойността на услугата, а общата сума, която съветниците трябва да одобрят за сметка на бюджета на отдел „Образование”, е 12 350 лева. Идеята е от догодина всички общински училища да изнесат учебния процес в „облака”. Дигитализацията е част от програмата за модернизация на пловдивското образование.

С 15 035 лева ще бъдат подкрепени и млади дарования от града под тепетата. Комисията е разгледала 107 подадени искания за финансово подпомагане през третото тримесечие. От тях са одобрени 104, които ще получат между 80 и 250 лева еднократна помощ.

Със 120 000 лева пък ще бъдат покрити таксите за обучение на студенти – украински и молдовски граждани от българска народност. Финансирането е в рамките на Меморандума за сътрудничество между общината и Пловдивския университет по Международната програма за развитие на IT индустрията.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.