„Госпожо, вярвам, че всичко ще мине като един лош сън и вие ще си върнете усмивката”, написа в картичка до майката на 22-годишния младеж ученик от СУ „Патриарх Евтимий”

Каузата „Заедно за Боян” обедини в първия учебен ден десетки детски градини и училища. Учениците подариха усмивки и виртуални букети на учителите си, а сумата, заделена за цветя, пуснаха в кутията за благотворителност. Както „Уча в Пловдив” съобщи преди няколко дни, в навечерието на новата учебна година директорите на ОУ „Яне Сандански”, СУ „Патриарх Евтимий” и СУ „Асен Златаров”- Първомай, призоваха децата и родителите да подкрепят лечението на Боян Бонев, който се бори със злокачествено заболяване. 22-годишният младеж е бивш възпитаник на първомайското училище и на Математическата гимназия, а родителите му Ваня и Иван Георгиеви са учители в „Яне Сандански” и „Патриарх Евтимий”. Талантливото момче е студент в Англия, но преди месец му поставят тежка диагноза и се налага скъпа операция, която не е по силите на семейството.

6100,51 лева събраха днес родителите и децата от ОУ „Яне Сандански”. Директорът Маргарита Бозова е безкрайно щастлива, че са откликнали хора от целия квартал, обадили се и колеги от други училища с желание за помогнат.

6000 лева е сумата, която общността „Златаров” е събрала към момента за каузата,  каза директорът на първомайското училище Чавдар Здравчев.

„Благодаря на всички от мое име и от името на Боян и неговото прекрасно семейство! Изгубихме битката, но ще спечелим войната! Продължаваме! Всички заедно! В доброто!”, категоричен е директорът.

Акция в подкрепа на Боян имаше и в СУ „Патриарх Евтимий”. От ръководството още не могат да кажат каква е събраната сума, тъй като кутиите ще останат до сряда. Тогава ще има родителска среща и се очакват още постъпления. На призива са откликнали учители и деца от съседното Музикално училище, както и бивши ученици.

„Госпожо Георгиева, съжалявам, че вместо с усмивка, ще започнете учебната година с голяма болка и тъга. Но вярвам, че всичко ще мине като един лош сън и ще си върнете отново усмивката. Защото Вие сте най-добрият учител, когото съм имал и, може би, който всеки от класа е имал. Всеки мой успех се дължи на Вас. Обещавам ви, че тази година ще постигна по-големи успехи, с които да се гордеете. От вас искам само да бъдете много силна, за да издържите на това изпитание”, написа в картичката си за първия учебен ден до майката на Боян неин ученик.

Математическата гимназия също се присъедини към кампанията, тъй като Боян е завършил там. Настоятелството ще внесе сума от порядъка на 1000 лева в банковата сметка на младежа.

220 лева събраха и учениците от 7 а клас на ОУ „Душо Хаджидеков”. Възпитаниците на Рада Атанасова решили да подкрепят благородната инициатива и, вместо букети, пуснаха пари в касичката за Боян.

Родителите на Боян Бонев изказват благодарност на всички, които вече са дарили средства за лечението на сина им. Номерът на банковата сметка, в която продължава набирането на пари за операцията, е:
Банка ДСК-ЕАД
EURO
IBAN BG61STSA93000025577504
BIC STSABGSF

Титуляр на сметката Боян Иванов Бонев

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.