„Госпожо, вярвам, че всичко ще мине като един лош сън и вие ще си върнете усмивката”, написа в картичка до майката на 22-годишния младеж ученик от СУ „Патриарх Евтимий”

Каузата „Заедно за Боян” обедини в първия учебен ден десетки детски градини и училища. Учениците подариха усмивки и виртуални букети на учителите си, а сумата, заделена за цветя, пуснаха в кутията за благотворителност. Както „Уча в Пловдив” съобщи преди няколко дни, в навечерието на новата учебна година директорите на ОУ „Яне Сандански”, СУ „Патриарх Евтимий” и СУ „Асен Златаров”- Първомай, призоваха децата и родителите да подкрепят лечението на Боян Бонев, който се бори със злокачествено заболяване. 22-годишният младеж е бивш възпитаник на първомайското училище и на Математическата гимназия, а родителите му Ваня и Иван Георгиеви са учители в „Яне Сандански” и „Патриарх Евтимий”. Талантливото момче е студент в Англия, но преди месец му поставят тежка диагноза и се налага скъпа операция, която не е по силите на семейството.

6100,51 лева събраха днес родителите и децата от ОУ „Яне Сандански”. Директорът Маргарита Бозова е безкрайно щастлива, че са откликнали хора от целия квартал, обадили се и колеги от други училища с желание за помогнат.

6000 лева е сумата, която общността „Златаров” е събрала към момента за каузата,  каза директорът на първомайското училище Чавдар Здравчев.

„Благодаря на всички от мое име и от името на Боян и неговото прекрасно семейство! Изгубихме битката, но ще спечелим войната! Продължаваме! Всички заедно! В доброто!”, категоричен е директорът.

Акция в подкрепа на Боян имаше и в СУ „Патриарх Евтимий”. От ръководството още не могат да кажат каква е събраната сума, тъй като кутиите ще останат до сряда. Тогава ще има родителска среща и се очакват още постъпления. На призива са откликнали учители и деца от съседното Музикално училище, както и бивши ученици.

„Госпожо Георгиева, съжалявам, че вместо с усмивка, ще започнете учебната година с голяма болка и тъга. Но вярвам, че всичко ще мине като един лош сън и ще си върнете отново усмивката. Защото Вие сте най-добрият учител, когото съм имал и, може би, който всеки от класа е имал. Всеки мой успех се дължи на Вас. Обещавам ви, че тази година ще постигна по-големи успехи, с които да се гордеете. От вас искам само да бъдете много силна, за да издържите на това изпитание”, написа в картичката си за първия учебен ден до майката на Боян неин ученик.

Математическата гимназия също се присъедини към кампанията, тъй като Боян е завършил там. Настоятелството ще внесе сума от порядъка на 1000 лева в банковата сметка на младежа.

220 лева събраха и учениците от 7 а клас на ОУ „Душо Хаджидеков”. Възпитаниците на Рада Атанасова решили да подкрепят благородната инициатива и, вместо букети, пуснаха пари в касичката за Боян.

Родителите на Боян Бонев изказват благодарност на всички, които вече са дарили средства за лечението на сина им. Номерът на банковата сметка, в която продължава набирането на пари за операцията, е:
Банка ДСК-ЕАД
EURO
IBAN BG61STSA93000025577504
BIC STSABGSF

Титуляр на сметката Боян Иванов Бонев