В категорията „Учител с най-много разработени и предоставени ресурси“ бяха отличени Деяна Пейкова и Марина Матанова от ОУ “Христо Смирненски” в Раковски

Карловското СУ „Васил Левски“ се нареди сред отличниците в Европейската седмица на програмирането. Над 24 000 деца от 55 населени места се включиха в събитието, която се проведе от 6 до 21 октомври 2018 г. по инициатива на Европейската комисия.  Участниците направиха първи крачки в роботиката, програмирането и моделирането. Сред петте училища с най-много регистрирани и реализирани събития е и училище „Васил Левски“. Карловското школо има и най-много реализирани партньорски инициативи с училища от България или от чужбина, за което получи допълнителна награда.

В категорията „Учител с най-много разработени и предоставени ресурси“ бяха отличени Деяна Пейкова и Марина Матанова от ОУ “Христо Смирненски” в Раковски.

В рамките на седмицата бяха демонстрирани интересни теми и подходи в учебни часове, които са част от задължителната, разширената или допълнителна подготовка, както и часове в извънкласни дейности. В инициативата училищата във всички европейски страни отбелязаха важността на изучаването на програмирането и развитието на творческото мислене.

„Днес ставаме все по-обвързани с кодирането – то е не просто техническа дейност, а малко или много оформя и обществото, в което живеем“, заяви на награждаването министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Той посочи, че предизвикателството пред образователните системи е да направят така, че все повече деца да придобият умения за кодиране.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.